سه‌شنبه ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۵:۰۲
گسترش موج اعتراضات مسلمانان هند به  حکم دادگاه درباره «مسجد کمال مولا»

حوزه، رأی تازه دادگاه عالی مادهیا پرادش در هند، که مسجدی چهارصدساله«کمال مولا» را معبد اعلام کرده، موج گسترده‌ای از اعتراض علما و نهادهای اسلامی را برانگیخته است.

به گزارش گروه ترجمۀ خبرگزاری حوزه، رأی اخیر دادگاه عالی ایالت مادهیا پرادش هند درباره مسجد تاریخی «کمال مولا» موجی از واکنش‌ها را در میان علما، نهادهای اسلامی و فعالان حقوقی برانگیخته است. براساس این حکم، مسجد چهارصدساله «کمال مولا» در شهر دھار به عنوان معبد معرفی شده و این مسئله نگرانی‌ و اعتراض‌های فراوانی در پی داشته است. منتقدان معتقدند این رأی با اسناد تاریخی، مدارک رسمی و قوانین مرتبط با اماکن عبادی سازگار نیست.

حجت‌الاسلام علی حیدر فرشته، رئیس مجمع علما و خطبای هند، در واکنش به این رأی در بیانیه‌ای آورده است : تصرف اماکن مقدس و عبادتگاه‌های هر دین از راه اجبار و زور، مغایر با اصول انسانی و نمونه‌ای آشکار از بی‌عدالتی است. و مسلمانان حق دارند در برابر آنچه ظلم می‌دانند، از راه‌های قانونی و مسالمت‌آمیز اعتراض کنند.

وی همچنین اعلام کرد: بر اساس گزارش‌ها، هیئت قانون شخصی مسلمانان هند و کمیته مدیریتی مسجد «کمال مولا » در حال آماده‌سازی اسناد و مدارک لازم برای به چالش کشیدن این رأی در دیوان عالی هند هستند.-

هیئت قانون شخصی مسلمانان هند رأی دادگاه عالی مادهیا پرادش را نادرست و غیرمنصفانه توصیف کرده و آن را مغایر با شواهد تاریخی، اسناد رسمی و حتی موضع پیشین سازمان باستان‌شناسی هند دانسته است.

دکتر سید قاسم رسول الیاس، سخنگوی این هیئت، در بیانیه‌ای اعلام کرد که حکم صادره در تضاد با مدارک تاریخی، اسناد درآمدی دوره‌های گذشته، گزارش‌های رسمی دوران استعمار و شواهد مربوط به چند قرن عبادت مسلمانان در این مسجد است.

وی همچنین تأکید کرد که رأی مذکور با روح «قانون اماکن عبادی ۱۹۹۱م» ناسازگار است.

این موج اعتراضات پس از آن آغاز شد که دادگاه عالی ایندور رأی نهایی خود را در پرونده مناقشه‌برانگیز «مسجد کمال مولا» صادر کرد و این مسجد را متعلق به هندوها دانست .

طرف هندو ادعا می‌کند این بنا متعلق به قرن یازدهم میلادی و معبد «واگ‌دیوی» یا «سرسوتی» بوده است. در مقابل، طرف مسلمان بر قدمت چندصدساله مسجد «کمال مولا» و استمرار عبادت مسلمانان در این مکان تأکید می‌کند.

شایان ذکر است که «مسجد کمال مولا» نزدیک به چهارصد سال است که محل عبادت، نیایش و حضور مسلمانان بوده است.

علمای

علمای

علمای

علمای

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha